۲ ماه پیش

نکات و دستور پخت خورش قیمه مجلسی و فوق العاد خوشمزه سنتی

نکات و دستور پخت خورش قیمه مجلسی و فوق العاد خوشمزه سنتی

خورش قیمه یکی از محبوب‌ترین و خوش‌مزه‌ترین خورش‌های ایرانی است که تقریباً بیشترین محبوبیت را در میان غذاهای نذری دارد. این خورش یکی از اصیل‌ترین غذاهای ایرانی است که به روش‌های مختلفی و با مواد متنوعی طبخ می‌شود. از مواد اصلی تشکیل‌دهنده خورشت قیمه می‌توان به گوشت، لپه، سیب‌زمینی، لیمو عمانی، پیاز و رب گوجه‌فرنگی اشاره کرد. در برخی مناطق علاوه بر مواد متداول از آلو خورشتی هم برای طعم‌دهندگی این خورش استفاده می‌شود.خورشت قیمه در کشور عراق هم طبخ می‌شود که با نام خورش قیمه نجفی معروف است. البته روش پخت و مواد تشکیل‌دهنده این خورش با خورش قیمه ایرانی متفاوت است. برای مشاهده آموزش کامل و مرحله‌به‌مرحله طرز تهیه خورش قیمه مجلسی، در ادامه با وبلاگ آموزشی مچ‌مگ همراه باشید.

مواد اولیه

مواد لازممقدار مواد
پیاز۱ عدد
روغن کنجدیک و نیم قاشق غذا خوری
زردچوبه و فلفل سیاهبه مقدار لازم
پودر کاریبه میزان لازم
گوشت۴۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی۲ قاشق غذا خوری
لپهسه چهارم پیمانه
لیمو عمانی۲ عدد
گلاب۲ قاشق غذا خوری
سیب زمینی۲ عدد

خورش قیمه مجلسی و فوق العاد خوشمزه سنتی

مرحله 1

برای تهیه خورشت قیمه خوشمزه و مجلسی، ابتدا پیاز را شسته و پوست می‌کنیم. سپس آن را به صورت نگینی ریز خرد می‌کنیم. پیاز ها نباید رنده شوند، زیرا جذب روغن آن بالا می‌رود و نمی‌توان با حداقل روغن تفت داد.

مرحله 2

پس از آن، داخل قابلمه تفلون به همراه روغن کنجد، پیاز ها را تفت می‌دهیم. درب قابلمه را گذاشته و با شعله کم اجازه می‌دهیم کمی نرم شوند. سپس زردچوبه، فلفل سیاه و ادویه کاری را به پیاز تفت داده شده اضافه می‌کنیم.

مرحله 3

وقتی کمی ادویه از خامی درآمد، گوشت را که برای هر نفر 4 تکه گذاشتیم، اضافه می‌کنیم و دو دقیقه تفت می‌دهیم تا رنگ تکه های گوشت تغییر کرده و کمی سرخ شوند. در آخر، رب گوجه فرنگی را اضافه می‌کنیم.

مرحله 4

رب که رنگ انداخت، سپس لپه را که قبلا خیس کرده ایم و حدود 10 دقیقه نیم پز شده است، اضافه می‌کنیم. لیمو عمانی که از قبل خیس شده و آب آن را به خورشت اضافه می‌کنیم. برای دو تا سه ساعت با حرارت ملایم می‌گذاریم پخته شود.

مرحله 5

لپه را اصلا تفت نمی‌دهیم چون برحسب تجربه سفت می‌شود و مانع از لعاب خورشت می‌شود. حرارت ملایم کمک می‌کند که خورشت لعاب دار شود. وقتی خورش پخت اگر آب آن زیاد بود اجازه می‌دهیم آب اضافی تبخیر شود.

مرحله 6

در این مرحله ده دقیقه مانده به آماده شدن خورش، گلاب را اضافه می‌کنیم و در ادامه نمک را به خورش اضافه می‌کنیم. سیب زمینی ها را شسته و پوست کنده و به صورت خلالی خرد می‌کنیم. سپس در یک تابه با کمی روغن سرخ می‌کنیم.

مرحله 7

در آخر پخت قیمه، سیب زمینی های سرخ شده را به خورش اضافه می‌کنیم. در صورت تمایل می‌توان هنگام سرو خورش کنار آن سیب زمینی های سرخ شده را اضافه کرد. بهتر است قیمه را هم مانند خورش کرفس به صورت غلیظ و کم آب سرو کنیم.

مرحله 8

کسانی که در مصرف گوشت قرمز محدودیت دارند و یا به هر دلیلی نمی‌خواهند از گوشت گوسفندی یا گوساله در خورش قیمه استفاده کنند، می‌توانند گوشت مرغ را جایگزین کنند. آموزش خورش قیمه با گوشت مرغ را در مطلب زیر می‌توانید مشاهده کنید.