یک ماه پیش

نکات و دستور پخت حلوای مسقطی شیرازی کش دار و خوشمزه

نکات و دستور پخت حلوای مسقطی شیرازی کش دار و خوشمزه

مسقطی یک حلوای سنتی ایرانی با طعم و بوی فوق العاده است که به طور سنتی برای پذیرایی و سرو در مراسمات و مهمانی های رسمی مورد استفاده قرار می گیرد. این حلوای خوش طعم و خوش عطر، با استفاده از مواد اولیه طبیعی و روش های آماده سازی سنتی تهیه می شود و می تواند به عنوان دسری لذیذ و جذاب در مهمانی ها و مراسمات گوناگون سرو شود و سبب تحسین و خرسندی میزبان و مهمانان گردد. برای آشنایی با روش کامل و مرحله به مرحله طرز تهیه این حلوای خوشمزه و کشدار، به مطالب ارائه شده در وبلاگ خورشید خانم مراجعه نمایید.

مواد اولیه

مواد لازممقدار مواد
شکریک و نیم لیوان
آب۴ لیوان
آب لیموترشچند قطره یا مقداری جوهرلیمو
نشاسته گل۱ لیوان
گلابنصف لیوان
زعفران غلیظبه مقدار کافی
روغن مایعیک سوم لیوان
کره۳۰ گرم
خلال بادام تفت دادهیک سوم لیوان

حلوای مسقطی شیرازی کش دار و خوشمزه

مرحله 1

در ابتدا، یک و نیم لیوان شکر را با چهار لیوان آب مخلوط می کنیم و چند قطره آب لیمو ترش را به آن اضافه می کنیم. سپس این مخلوط را روی اجاق گاز با حرارت ملایم قرار می دهیم تا شکر در آب حل شود، اما به جوش نیاید.

مرحله 2

نشاسته گل یا همان نشاسته گندم را در ظرف دیگری می ریزیم و دو لیوان آب به آن می افزاییم. با همزن دستی هم می زنیم تا نشاسته در آب باز شود و سپس آن را به شربت روی اجاق می افزاییم.

مرحله 3

حرارت باید ملایم باشد و برای نیم ساعت به طور مداوم مایع را روی گاز هم می زنیم تا نشاسته پخته شود و بوی خامی آن گرفته شود. سپس گلاب و زعفران غلیظ را افزوده و نیم ساعت دیگر هم می زنیم.

مرحله 4

در این مرحله، روغن مایع و کره را اضافه می کنیم و هم می زنیم تا کره در مایع آب شود. نیم ساعت دیگر باید به هم زدن روی حرارت ادامه دهید. سپس خلال بادام را در تابه تفت می دهیم.

مرحله 5

با تفت دادن خلال، خامی آن گرفته می شود و طعم بهتری پیدا می کند. سپس به مواد قبلی اضافه می کنیم و هم می زنیم. این هم زدن را تا جایی ادامه می دهیم که رد قاشق روی مواد بماند.

مرحله 6

وقتی صدای روغن را کف قابلمه مسقطی بشنوید و رد قاشق بماند، نشان دهنده این است که مسقطی آماده شده است. می توانید آن را در قالب سیلیکونی بریزید یا هر قالبی که دارید بریزید.

مرحله 7

اگر قالب نداشتید، می توانید در ظرفی ریخته و بعد از سرد شدن برش بزنید که معمولا این برش ها به شکل لوزی هستند. در کل، پخت مسقطی حدود یک ساعت و نیم تا دو ساعت زمان می برد.

مرحله 8

هر چقدر زمان پخت طولانی تر باشد و با حرارت کمتری انجام شود، نشاسته بهتر می پزد و بوی خامی آن گرفته می شود. در نتیجه، کیفیت و طعم مسقطی بهتر و خوشمزه تر خواهد شد.

مرحله 9

برای ریختن مسقطی در قالب یا ظرف مورد نظر، نیازی به چرب کردن آن ندارید و می توانید مستقیما مسقطی را در قالب یا ظرف برای برش بریزید. بعد از یک ساعت که در محیط بماند، کاملا سفت می شود.

مرحله 10

مسقطی را اگر به اندازه کافی روی حرارت نگذارید و قوام کافی نداشته باشد، بعد از پخت سفت نمی شود و زمانی که در یخچال بگذارید، آب می اندازد و ظاهر بدی پیدا می کند.

مرحله 11

در نهایت، مسقطی را از قالب خارج کنید و در ظرف سرو بگذارید و روی آن را با غنچه گل تزئین کنید. در مهمانی ها به عنوان دسر سرو نمایید و در کنار خانواده از خوردن آن لذت ببرید. نوش جان.

مرحله 12

اگر قصد دارید که مسقطی را برای مدت طولانی نگه‌داری کنید، حتما باید آن را درون ظرف دربسته و درون یخچال نگه‌داری نمایید. این شیرینی حدود ۳ تا ۴ ماه درون یخچال قابل نگه‌داری می باشد. به طور کلی هر چیزی تازه ترش بهتر است و طعم و کیفیت بهتری دارد، پس سعی کنید به اندازه درست کنید که برای مدت زیادی در یخچال نماند.

مرحله 13

برای برش زدن مسقطی عجله نکنید. درست است که ذوق دارید که زودتر نتیجه کار خود را ببینید، ولی با عجله کردن شکل کار را خراب می کنید. اجازه دهید مسقطی کاملا سرد شود، سپس با چاقوی تیز و چرب شده با آرامش و حوصله مسقطی را برش بزنید.